Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Vuk Radojević na Žetvenom danu u Baču

05.07.2016 | VIDEO

Vuk Radojević na Žetvenom danu u Baču

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević izjavio je danas da će se u koncipiranju prioritetnih mera agrarne politike za 2017. godinu ostvariti potpuna saradnja Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu sa Ministarstvom poljoprivrede koja je nedostajala u prethodnom periodu i koja bi bila u interesu poljoprivrednih proizvođača i razvoja agrara. Radojević je prisustvovao ovogodišnjem Žetvenom danu, koji su na poljima opštine Bač organizovali Zadružni savez Vojvodine i „Zadrugar“ iz Bača.

„Nalazimo se na pola tekuće budzetske godine i nezahvalno je sada suštinski menjati mere agrarne politike, pogotovu ako imamo u vidu činjenicu da je oko 80 odsto finansijskih sredstava realizovano po konkursima ili je u toku njihova realizacija. Svakako za 2017. godinu možemo očekivati određene nove mere agrarne politike, koju će obeležiti konzistentna, jasna politika saradnje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu sa republičkim Ministarstvom poljoprivrede. Jer, samo na toj saradnji možemo da baziramo agrarnu politiku koja će biti u interesu opšteg razvoja na teritoriji cele Republike Srbije, uz uvažavanje specifičnosti pokrajine Vojvodine“, rekao je Radojević i među prioritete pomenuo uređenje dvonamenske kanalske mreže i stimulanse za prerađivačke kapacitete.

Osvrnuvši se na prinose, mr Vuk Radojević je rekao da podaci koji se svakodnevno dobijaju sa terena govore da će godina biti uspešna.

„Nezahvalno je u toku žetve licitirati sa prosečnim prinosom, ali se za sada govori o prosečnom prinosu od 6,5 tona pšenice po hektaru u Vojvodini. Ukoliko to i do kraja žetve bude tako, moramo biti zadovoljni, što ima višestruki efekat ne samo na razvoj poljoprivrede, nego i privrednih delatnosti naslonjenih na primarnu proizvodnju“, rekao je Radojević.

  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'