Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pčelarima za sufinansiranje investicija 10 miliona dinara

28.11.2016

Pčelarima za sufinansiranje investicija 10 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević danas je uručio ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na finansijska sredstva na osnovu konkursa za investicije u pčelarstvu. Ukupno 10 miliona dinara dobiće 76 korisnika: 6.5 miliona dinara biće usmereno za nabavku pčelarske opreme, a 3.5 miliona utrošiće se za nabavku novih pčelinjih društava.

„Nova Pokrajinska vlada je zaista prepoznala potrebu za daljim razvojem pčelarstva i to smo vrlo jasno pokazali kroz rebalans budzeta za 2016 godinu. Tim rebalansom je obezbeđeno novih deset miliona za razvoj pčelarstva na teritoriji Vojvodine, i to, u poređenju sa prvom polovinom godine, kada je svega 5 miliona bilo namenjeno ovim potrebama, pokazuje jasnu nameru da pčelarima pružimo podršku“, rekao je sekretar Radojević.

Napomenuvši da je naš med prepoznat na međunarodnom tržištu i da je primetna tendencija rasta izvoza meda iz Srbije i Vojvodine, sekretar Radojević je istakao da su pčelarske organizacije dobar primer organizovanja i naveo Savez pčelarskih organizacija Srbije kao pravi primer organizovanja proizvođača koji vrlo jasno zastupa interese svoje proizvodne grane.

Danas je najavljeno i da će već 10. decembra ove godine u Novom Sadu biti organizovana međunarodna konferencija posvećena razvoju i potencijalima pčelarstva.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'