Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Podrška Pokrajine za podizanje i opremanje plastenika

30.11.2016

Podrška Pokrajine za podizanje i opremanje plastenika

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas 44 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara, od čega iz pokrajinskog budzeta obezbeđeno blizu 10 miliona dinara. Realizacijom tih investicija u pokrajini će pod plastenicima biti još 47.981 kvadratnih metara.

Prema rečima sekretara Radojevića u 2016. godini je u podizanje i opremanje plastenika uložen 51 milion dinara, a sredstva je dobilo 176 poljoprivrednika. To ulaganje je omogućilo da pod plastenicima bude 213.002 kvadratnih metara.

„I u 2017. godini ćemo sigurno nastaviti sa podrškom za podizanje i opremanje plastenika, jer je reč o meri koja doprinosi intenzivnijem načinu poljoprivredne proizvodnje“, rekao je sekretar Radojević. On je dodao da u Vojvodini postoji tradicija bavljenja povrtarstvom, te da su pored podrške za podizanje i opremanje plastenika, našim poljoprivrednicima na raspolaganju i bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara i njihovo opremanje.

Resorni sekretar je još jednom ponovio da su mere Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu usklađene sa konkursima Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, što registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini obezbeđuje punu i pravu podršku.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'