Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za poljoprivredu u Vojvodini 8 milijardi dinara

16.12.2016 | VIDEO

Za poljoprivredu u Vojvodini 8 milijardi dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je danas ugovore u vrednosti od oko 290 miliona dinara predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini koje su dobile bespovratna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata i kanalizacione mreže.

Predsednik Mirović je ovom prilikom ukazao na značaj ulaganja u poljoprivredu kroz zajedničko delovanje sa lokalnim samoupravama, kao i u sisteme i podsisteme koji su u funkciji poljoprivrede, a tiču se, naročito, upravljanja vodama.

On je najavio da će budzet za poljoprivredu u Vojvodini za 2017. godinu biti 8 milijardi dinara, što je značajno veće ulaganje nego ranijih godina.

„To pokazuje da smo sposobni da istovremeno obezbedimo više sredstva za poljoprivredu u celoj Vojvodini, da kroz analizu svih rashodnih stavki budzeta uštedimo dovoljno sredstava i da ih usmerimo za one namene koje se tiču razvojnih elemenata naše Pokrajine, jer smo ekonomski razvoj definisali kao naš glavni prioritet“, rekao je predsednik Mirović.

Mirović je istakao da su u budzetu za 2017, za integralno upravljanje vodama predviđene 4,5 milijarde dinara, što je 11 odsto više nego u ovogodišnjem budzetu. Za šumarstvo i lovstvo predviđen je 271,6 milion dinara, to jest 14 odsto više nego ove godine. Čak dvostruko više sredstva u odnosu na osnovni budzet u 2016, namenjeno je za podsticaje poljoprivredi i ruralnom razvoju, te je za tu namenu opredeljeno 632 miliona dinara. Dodao je i da je za uređenje, korišćenje i upravljanje poljoprivrednim zemljištem predviđeno 2,48 milijardi dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade je kazao da će više ulaganja biti i u svim drugim elementima vođenja razvojne politike u drugim pokrajinskim sekretarijatima.

„Na nama je da pravilnom upotrebom sredstva i saradnjom sa lokalnim samoupravama, opravdamo zajedničku politiku i plan da sa više sredstva uradimo više za Vojvodinu“, rekao je Mirović.

Sekretar Radojević je rekao da je interesovanje lokalnih samouprava za sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata i kanalizacione mreže, bilo veliko, o čemu govori podatak da j na konkurs pristiglo 75 prijava u vrednosti od milijardu dinara.

Na konkursu je odobreno 13 prijava, u vrednosti 148 miliona dinara za vodne objekte u javnoj svojini, dok je za kanalizacione mreže sredstva u ukupnom iznosu od 141 milion dinara dobilo 14 lokalnih samouprava.

Radojević je istakao će pored sredstva za rekonstrukciju vodnih objekata i kanalizacione mreže, lokalne samouprave u 2017. godini moći da konkurišu i za sredstva za radove na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, za pokretanje novih i za realizaciju započetih postupaka komasacije, te za uređenje atarskih puteva i otresišta, pošumljavanje, uklanjanje divljih deponija sa državnog zemljišta i opremanje poljočuvarskih službi.

  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'