Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Jačanje saradnje AP Vojvodine i nemačke pokrajine Baden-Virtemberg

15.05.2017

Jačanje saradnje AP Vojvodine i nemačke pokrajine Baden-Virtemberg

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković primili su danas delegaciju Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača Parlamenta nemačke Savezne pokrajine Baden-Virtemberga, koja boravi u višednevnoj poseti AP Vojvodini.

Sekretar Radojević je u razgovoru istakao da je Nemačka bitan ekonomski partner Srbiji, te da postoji prostor za jačanje i razvoj saradnje na svim nivoima.

On je dodao da je u proteklih deset meseci intenzivirana saradnja između AP Vojvodine i nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, koja veoma dobro povezuje sektor privrede i poljoprivrede, što je dobar osnov za dalju saradnju.

Pored saradnje i razmene iskustava u segmentu primarne poljoprivredne proizvodnje, ali i prehrambene industrije, resorni sekretar Radojević, naglasio je da su dobrodošla iskustva Baden-Virtemberga u daljem promovisanju udruživanja poljoprivrednika, pre svega u zemljoradničke zadruge, prema mogućnostima koje daje naš novi Zakon o zadrugama.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković istakao je da su nemačke investicije u samom vrhu u Vojvodini, te da je ulaganje od 1,2 milijarde evra omogućilo 12 hiljada radnih mesta u nemačkim kompanijama. Dodao je da je u spoljno-trgovinskoj razmeni ostvaren suficit između Nemačke i AP Vojvodine, te da je na republičkom nivou Nemačka naš drugi spoljno-trgovinski partner.

Parlamentarna delegacija iz Baden-Virtemberga, koju predvode Fridlinde Gur-Hirš, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i Martin Han, predsednik Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača, posetiće danas i 84. Međunarodni poljoprivredni sajam. Tokom boravka u AP Vojvodini obići će i nekoliko poljoprivrednih gazdinstava i poljoprivrednih preduzeća, kako bi se upoznali sa potencijalima i proizvodnim resursima i sagledali mogućnosti uspostavljanja saradnje u tom sektoru.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'