Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Uručeni ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi

18.05.2017

Uručeni ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je uručio danas, na štandu Sekretarijata u okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ugovore korisnicima bespovratnih sredstava, koji su ostvarili to pravo na konkursu za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini u 2017. godini.

Potpisano je ukupno osam ugovora sa korisnicima sredstava koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji AP Vojvodine. Ukupna vrednost tih ugovora i investicija je oko 13,5 miliona dinara. Od toga, učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu iznosi 50 odsto.

„U obradi još imamo 40 pristiglih prijava na ovaj konkurs, tako da očekujemo da ćemo realizovati sva sredstva koja su opredeljena na ovom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi. Našim konkursom smo obuhvatili sve tipove stočarskih farmi. Danas imamo osam potpisnika: pet govedarskih i tri svinjarske farme. Od ovih osam poljoprivrednika, njih četvoro su lica mlađa od 40 godina. To je još jedan parametar koji ukazuje da se mladi opredeljuju za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Sa danas potpisanim ugovorima, imamo 23 ugovora u vrednosti oko 27 miliona dinara“, rekao je ovom prilikom Vuk Radojević.

On je izrazio zadovoljstvo što se ova mera agrarne politike uspešno realizuje.

„Očekujemo da se sva sredstva utroše, što nas usmerava da i rebalansom pokrajinskog budzeta koji se planira u junu, opredelimo dodatna sredstva za opremanje stočarskih farmi“, rekao je pokrajinski sekretar i dodao da će se ponoviti ovaj konkurs sa nešto modifikovanim kriterijumima koji se odnosi na broj stoke.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'