Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Uručeno još 100 ugovora za nabavku sistema za navodnjavanje

02.06.2017

Uručeno još 100 ugovora za nabavku sistema za navodnjavanje

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas novih 100 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara. Ukupna vrednost današnjih investicija u sisteme za navodnjavanje je 65,5 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budzeta obezbeđeno 39,4 miliona dinara.

Radojević je kazao da će se realizacijom tih investicija na teritoriji Vojvodine navodnjavati novih 557 hektara, i to većim delom - 532 hektara - vodom iz bunara, a 25 hektara vodom iz kanala.

„Ova podsticajna mera naišla je na posebno interesovanje poljoprivrednika mlađih od 40 godina, zatim žena nosioca poljoprivrednih gazdinstava, te onih koji se bave poljoprivredom u otežanim uslovima rada. Svi oni su od ove godine prepoznati u koncipiranju mera Sekretarijata za poljoprivredu“, kazao je Radojević dodajući da su po tom osnovu danas sredstva dobila 63 poljoprivrednika.

Kako je Radojević još napomenuo, zaključno sa današnjim potpisivanjem ugovora, dodeljeno je ukupno 307 ugovora za nabavku sistema za navodnjavanje. Ukupna vrednost investicija je 251 milion dinara, od čega je Pokrajina obezbedila sredstva u visini od 146 miliona dinara. To je omogućilo da od početka 2017. godine pod sistemima za navodnjavanje bude novih 1.676 hektara.

„Uveren sam da ćemo ovim tempom nastaviti, jer ćemo nakon rebalansa pokrajinskog budzeta raspisati novi konkurs za nabavku sistema za navodnjavanje“, kazao je Radojević.

On se u izjavi za medije osvrnuo i na panel pod nazivom “Uzgoj i proizvodnja pasulja –stanje i perspektive”, koji je danas održan u Temerinu.

Resorni sekretar je istakao da su poljoprivrednici zainteresovani za intenziviranje proizvodnje pasulja, te da se proizvođači pasulja mogu prepoznati u podsticajnim merama Sekretarijata za poljoprivredu, među kojima je i nabavka sistema za navodnjavanje.

„Verujem da će se povećati ne samo površine pod pasuljem, nego i prinosi po hektaru, jer se značajna finansijska sredstva odlivaju iz države za uvoz pasulja, a imamo neophodne uslove za intenziviranje proizvodnje pasulja“, kazao je Radojević.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'