Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Iz budžeta APV nikad više za stočarstvo

06.06.2017

Iz budžeta APV nikad više za stočarstvo

Od 5. do 10. juna u Herceg Novom, Crna Gora, u organizaciji Departmana za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i Instituta za stočarstvo Univerziteta u Beogradu, održavaju se dva značajna stočarska skupa - Međunarodni simpozijum o stočarstvu 2017. i Seminar odgajivačkih organizacija AP Vojvodine.
Otvarajući ove dve značajne naučno stručne manifestacije, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević osvrnuo se na set mera Pokrajinske vlade koje se odnose na stočarstvo.

"Gotovo nikad više novca nije bilo izdvojeno za stočarstvo nego što je to opredelila pokrajinska administracija. Upola više sredstava je namenjeno za selekcijske namene, isto toliko za opremanje stočarskih farmi, a rebalansom budžeta biće još i više. Posebno ćemo raditi na potenciranju kvaliteta mesa što će se postići uvođenjem plaćanja na liniji klanja", istakao je Radojević.

Sufinansira se takođe prerada mleka, pčelarski sektor kao i lovstvo na području Pokrajine.

Kako je Radojević najavio, rad naučno istraživačkih institucija finansiraće se sa 20 miliona dinara koji ce biti namenjeni nabavci opreme i mehanizacije za dalje unapređenje rada ovih institucija. Ova mera se uvodi po prvi put, naglasio je Radojević.

U ime Vlade Crne Gore, skupu za koji je vladalo veliko interesovanje, obratila se i Danijela Stolica, pomoćnik u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, koja je istakla značaj ovakvih međunarodnih skupova koji imaju za cilj podsticanje razvoja ruralnog sektora.

Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, naročito je naglasio značaj istraživačke delatnosti u oblasti genetike, dodajući da profitabilne proizvodnje nema bez informacionih tehnologija. Na ovom skupu je ukazana posebna važnosti ovog segmenta u savremenom stočarstvu.

Skupu prisustvuje 150 učesnika iz 27 zemalja, naučno istraživačkih radnika, predavača ali i primarnih proizvođača – stočara.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'