Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za uređenje kanalskih mreža u Pokrajini 920 miliona dinara

14.06.2017

Za uređenje kanalskih mreža u Pokrajini 920 miliona dinara

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar Vuk Radojević, uručili su danas ugovore predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Ukupna vrednost ove investicije, planirane programom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2017. godinu, iznosi 920 miliona dinara.

U svom obraćanju, povodom značaja mera za unapređenje poljoprivrede i razvoj sela u našoj pokrajini, potpredsednik Milićević je naveo da je reč o jednoj od najznačajnijih konkursnih linija resornog sekretarijata, kao i cele Pokrajinske vlade, i po obimu i po suštini.

„Dva su direktna benefita od ovog posla. Jedan je opšti, ekonomski, jer se radi o investiciji od preko 900 miliona dinara, koja će biti usmerena u privredu Pokrajine. Sa druge strane, reč je o održavanju veoma važnog i izuzetno vrednog hidromeliorativnog sistema od preko 20.000 kilometara kanalske mreže“, ukazao je Milićević.

Na ovaj način, prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade, postižu se dva važna cilja. Prvi cilj se ogleda u podsticaju intenzivnije poljoprivredne proizvodnje kao strateške grane, ne samo u Vojvodini već u celoj Srbiji. Drugi važan cilj, koji će biti postignut redovnim održavanjem kanalske mreže, jeste smanjivanje štetnih posledica od velikih poplava, koje ugrožavaju i privredu i stanovništvo.

Potpredsednik Milićević je naglasio i da je to samo jedan segment rada Sekretarijata i Pokrajinske vlade, koja je okrenuta sveukupnom ekonomskom razvoju.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je istakao da je reč je o projektu koji zahteva kontinuirani pristup.

„Nova Pokrajinska vlada od juna j prošle godine jedan od akcenata stavila na vodoprivredu, i novi rebalans budzeta, upravo govori tome u prilog kroz sredstva izdvojena u ove namene“, naglasio je Radojević. On je naveo da su današnja ulaganja od 920 miliona dinara za uređenje kanalske mreže, zajednička investicija, u kojoj je Sekretarijat učestvovao sa 480 miliona dinara, a učešće lokalnih samouprava 440 miliona dinara. Na ovaj način će se zajedničkim sredstvima obezbediti dodatne finansije vodoprivredi Vojvodine i raditi, i na uređenju crpnih stanica, ispusta, ustava i propusta, odnosno na sveukupnom uređenju svih vodoprivrednih objekata u okviru kanalske mreže
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'