Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Radojević obišao radove na uklanjanju divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta u opštini Irig

23.06.2017

Radojević obišao radove na uklanjanju divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta u opštini Irig

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, posetio je danas opštinu Irig, gde je sa predsednikom te sremske opštine Stevanom Kazimirovićem, obišao radove na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta u Irigu, Krušedol Selu i Šatrincima.

Sredstava za uklanjanje divljih deponija, opština Irig je dobila da konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna vrednost radova je 3,9 miliona dinara, od čega je resorni sekretarijat obezbedio 2,5 miliona dinara, a opština Irig je izdvojila 1,4 miliona dinara.

Sekretar Radojević je naglasio da je sufinansiranje radova na uklanjanju divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta nova mera agrarne politike, koja je prvi put realizovana 2016, i to, rebalansom budzeta, koji je uradila nova Pokrajinska vlada.

Radojević je naveo da je opština Irig i krajem prošle godine dobila sredstava za uklanjanje divlje deponije na ulasku u Vrdnik. Vrednost te investicije je bila oko 3 miliona dinara, od čega je učešće Sekretarijata bilo 2 miliona dinara.

„Ove godine, u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i opštine Irig biće realizovani projekti u vrednosti od oko 50 miliona dinara, što je značajan iskorak u odnosu prethodni period“, kazao je Radojević dodajući da će pored uklanjanja divljih deponija, biti sufinansirani radovi na uređenju nekategorisanih atarskih puteva, te na uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Resorni sekretar je još istakao da su u proteklih godinu dana poljoprivrednici iz opštine Irig konkurisali i ostvarili pravo na oko 55 miliona dinara subvencija, između ostalog, za nabavku protivgradnih mreža, sistema za navodnjavanje, hladnjača, mini prerađivačke kapacitete.

Predsednik opštine Irig Stevan Kazimirović, naglasio je da bi radovi na uklanjanju tri divlje deponije trebalo da budu završeni do kraja jula. Nakon toga, počeće uređenje atarskih puteva, investicija vredna 33 miliona dinara, od čega su po polovinu obezbedili Sekretarijat i opština. Kako je naveo Kazimirović, ti radovi će početi tokom leta, da bi do jeseni bili završeni, što je posebno značajno za voćare.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'