Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Najavljen peti po redu Poljo-fest

19.07.2017

Najavljen peti po redu Poljo-fest

Tradicionalni, peti po redu Poljo-fest, koji se održava u Novom Bečeju u okviru manifestacije „Velikogospojinski dani – Gospojina 2017", od 24. do 27. avgusta, predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Privrednoj komori Vojvodine.

O podršci koju će Poljo-festu i ove godine pružiti Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, govorio je pokrajinski sekretar Vuk Radojević, koji je istakao da ta manifestacija prevazilazi interes i značaj lokalne samouprave, te da je regionalnog karaktera.

Radojević je napomenuo da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ove godine izdvojio tri puta više sredstava u odnosu na prošlu godinu, za organizovanje tradicionalnih manifestacija koje promovišu poljoprivredu i razvoj sela.

„Finansijski to nisu značajna sredstva, ali su od ogromnog značaja za promovisanje lokalnih tradicionalnih vrednosti“, istakao je Radojević napomenuvši da su pristigli zahtevi za podršku oko 300 manifestacija.

Među podržanim manifestacijama jeste ovogodišnji Poljo-fest, za koji je, kako je Radojević naveo, ove godine opredeljeno dvostruko više sredstva nego prošle godine, oko 600 hiljada dinara.

„Ova manifestacija ima višestruki značaj, jer je pored izložbe mehanizacije, predstavljanja proizvođača semenske robe i sredstva za zaštitu bilja, od ogromnog značaja svakako i organizacija panel diskusija, gde će se na jednom mestu okupiti predstavnici republičke, pokrajinske i lokalne vlasti, koji će izneti određene smernice u merama agrarne politike“, rekao je Radojević dodajući da „Velikogospojinski dani“, prema procenama, okupljaju preko 200 hiljada posetilaca, što je dobra prilika da posete i Poljo-fest i pogledaju ponudu u poljoprivredi.

O ovogodišnjem Poljo-festu govorio je predsednik Organizacionog odbora Matija Kovač, koji je naglasio da će ta, najveća letnja poljoprivredna manifestacija, okupiti više od 50 izlagača. Kovač se zahvalio na podršci Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, koji je prepoznao napore organizatora Poljo-festa u promociji poljoprivrednog znanja, kao i opštini Novi Bečej, Zadružnom savezu Vojvodine i Privrednoj komori Vojvodine.

Zamenik predsednika Organizacionog odbora „Velikogospojinskih dana“ Branko Svilengaćin najavio je da će 3. avgusta na novosadskom SPENS-u biti održana konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen detaljan program te manifestacije.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'