Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Veliki potencijali za saradnju Republike Gruzije i Vojvodine u oblasti poljoprivrede

09.08.2017

Veliki potencijali za saradnju Republike Gruzije i Vojvodine u oblasti poljoprivrede

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot, primio je danas delegaciju Gruzije, predvođenu ministrom poljoprivrede, Levanom Davitašvilijem. Tema razgovora bili su potencijali za sardnju u oblasti poljoprivrede.

Otot je predstavljajući potencijale Vojvodine, naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo načinio krupan iskorak na polju daljeg razvoja poljoprivrede u pokrajini.

„Naš sekretarijat utvrdio je niz različitih podsticajnih mera koje su usmerene ka poljoprivrednim prozvođačima,“kazao je Otot, dodajući da je krajnji cilj sekretarijata stvaranje povoljnog ukupnog ambijenta u agraru Vojvodine, kako za domaće poljoprivrednike tako i za inostrane ulagače.

Ministar poljoprivrede Davitašvili, istakao je da je njihova delegacija tokom dvodnevne posete Srbiji, obišla više delova Vojvodine i dodao da prakse koje se primenjuju u oblasti naše pokrajine imaju izuzetanu vrednost, te da bi mogle uspešno da se sprovode kod njih.

Otot i Davitašvili su se složili da postoji veliki potencijali za inteziviranje odnosa i razmenu iskustava imeđu Republike Gruzije i Vojvodine i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom mogućeg ostvarivanja dugoročne saradnje u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Velimir Stanojević, pomoćnik pokrajinskog sekretara sektora za zaštitu uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Vladislav Krsmanović, i pomoćnik pokrajinskog sekretara zadužen za sektor vodoprivrede, Miroslav Dunjić.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'