Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za stočarske farme, plastenike i hladnjače 32,5 miliona dinara

03.08.2017

Za stočarske farme, plastenike i hladnjače 32,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovao je danas dodelu nove serije ugovora ukupne vrednosti 32,5 miliona dinara, korisnicima koji dobili bespovratna sredstva na konkursima za nabavku opreme za stočarske farme, za podizanje plastenika i za opremanje hladnjača i sušara.

Prema rečima pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladena Petkovića, u opremanje stočarskih farmi investirano je ukupno 11 miliona dinara, od čega je učešće Pokrajine 5,5 miliona dinara. Bespovratna sredstva je dobilo 13 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, i to najviše, njih sedam, za opremanje svinjarskih farmi, četiri gazdinstva su dobila sredstva za opremanje govedarskih farmi, a dva za živinarske farme.

Petković je naglasio da su u budzetu za 2017. godinu za ovu namenu opredeljena sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, te da je rebalansom budzeta obezbeđeno dodatnih 35 miliona dinara.

Za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru, uručeno je 27 ugovora. Ukupna vrednost investicije je 15 miliona dinara od čega je iz pokrajinskog budzeta obezbeđeno 10 miliona dinara. Realizacija te investicije obezbediće podizanje i opremanje 32.718 kvadratnih metara plastenika.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara Mladen Petković napomenuo je da je po ovoj konkursnoj liniji čak 19 korisnika ostvarilo pravo na 70 odsto povrata, što potvrđuje da mere podrške u kojima su prepoznate žene, proizvođači mlađi od 40 godina i oni koji rade u otežanim uslovima proizvodnje, daju dobre rezultate.

Danas je potpisano i devet ugovora za opremanje sušara i hladnjača ukupne vrednosti od 38 miliona dinara, od kojih je Pokrajina obezbedila 17 miliona dinara. U budzetu za 2017. godinu za ovu namenu je planirano 135 miliona dinara, dok je rebalansom obezbeđeno još 10 miliona dinara.

Petković je najavio da će uskoro biti raspisan novi konkurs za opremanje hladnjača i sušara, dok su novi konkursi za podizanje plastenika i opremanje farmi već objavljeni.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'