Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za podršku tradicionalnih manifestacija 30 miliona dinara

01.08.2017

Za podršku tradicionalnih manifestacija 30 miliona dinara

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Mladen Petković, potpisao je danas 174 ugovora sa predstvanicima udruženja koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija.

Petković je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za organizovanje tradicionalnih manifestacija koje promovišu poljoprivredu i razvoj sela, ove godine izdvojio 30 milona dinara, što je tri puta više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

„Održavanje tradiconalnih seoskih manifestacija doprinosi jačanju lokalnih zajednica, očuvanju kulturne baštine, seoskih običaja i tradicije, koje su usko povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom, seoskim okruženjem i načinom života,“ naglasio je Petković i dodao da je važno, pre svega, očuvati i zaštititi kulturnu baštinu i tradicionalne vrednosti, ali i naglasiti značaj poljoprivrede, kroz održavanje tradicionalnih manifestacija.

On je podsetio i da se manifestacije tipa sajmova i izložbi, koje su vezane za poljoprivredu, preradu, ishranu i ruralni razvoj, sufinansiraju sa ciljem promocije poljoprivrednih proizvoda, proširenja tržišta domaćih proizvoda, te da se doprinosi povezivanju stručnjaka iz ove oblasti radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

Konkurs je namenjen obrazovnim i naučnoistraživačkim ustanovama, lokalnim samoupravama, i udruženjima građana u čijem su delokrugu poljoprivredne aktivnosti a vrednost današnjih ugovora iznosi oko 16 miliona dinara.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'