Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Vuk Radojević: 13 miliona za socijalne, naučnoistraživačke i kazneno-popravne ustanove

29.09.2017

Vuk Radojević: 13 miliona za socijalne, naučnoistraživačke i kazneno-popravne ustanove

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, potpisao je danas ugovore sa predstavnicima sedam ustanova, koje su prava na sredstva ostvarile na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava u poljoprivrednoj delatnosti koju obavljaju socijalne, naučno-istraživačke i kazneno-popravne ustanove.

Radojević je u izjavi medijima istakao da je za meru koja se po prvi put sprovodi u okviru mera agrarne politike Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, usmereno oko 13 miliona dinara, kao i da ukupna vrednost investicija koje će se ostvariti potpisivanjem današnjih ugovora, iznosi oko 22 miliona dinara.

„Zadovoljstvo mi je što na ovaj način, u sprezi sa ustanovama, koje se između ostalog bave i poljoprivredom, poput kazneno poravnih i socijalnih, uključujemo njihove korisnike u socijalizaciju i kvalitetno korišćenje vremena. Sa druge strane, kada su u pitanju naučnoistraživačke ustanove, obezbeđivanjem neophodnih sredstava za opremu, na najbolji način spajamo teoriju i praksu“, poručio je Radojević.

Ugovore o bespovratnim sredstvima potpisli su korisnici četiri kazneno-popravne ustanove, dve socijalne i jedna naučnoistraživačka - Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada.

Radojević je podsetio da je Pokrajinski sekretarijat, kroz ovu konkursnu liniju koja se sprovodi po prvi put, korisnicima ponudio veoma širok spektar mogućnosti kao što je oprema za zaštitu od elementarnih nepogoda, oprema za navodnjavanje, za plasteničku proizvodnju, oprema za hladnjače, kao i nabavka nove priključne i pogonske mehanizacije.

On je čestitajući potpisnicima ugovora, naglasio da je pokrajinski sekratrijat ovu meru prepoznao kao veoma značajnu i izrazio nadu da će dodeljena sredstva biti uspešno i efikasno utrošena, poručivši da će produktivni i preduzetni poljoprivrednici i putem ovakvih konkurasa uvek imati partnera u Pokrajinskoj vladi.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'