Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Otvoren 50. jubilarni LORIST

03.10.2017

Otvoren 50. jubilarni LORIST

„LORIST je prilika da zajednički, sa Novosadskim poljoprivrednim sajmom, približimo celokupnoj zainteresovanoj javnosti sve prirodne potencijale koje Vojvodina poseduje, a među njima i naša bogata ribolovna i lovna područja“, poručio je danas resorni sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, tokom svečanog otvaranja 50. Međunarodnih sajamova LORIST u auli Novosadskog sajma.

On je dodao da, koncept Pokrajinske vlade ove godine jeste zajednički nastup svih resornih pokrajinskih sekretarijata - za urbanizam i zaštitau životne sredine, za privredu i turizam, sport i omladinu te samu poljoprivredu. Radojević je dalje naveo, da će smotre poput LORIST-a i podrška lovu i ribolovu, kroz mere agrarne politike i konkursne linije, u Pokrajinskoj vladi uvek imati partnera.

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, koji je otvorio današnju manifestaciju, naglasio je da suštinski značaj sajma lova, ribolova i sporta, jesu zaštita životne sredine i ekologija, koju LORIST koji, kako je rekao, spada u jedan od najkompleksinijih sajamova na teritoriji naše zemlje, demonstrira na najbolji mogući način.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević istakao je da je, pored brojnih problema u poslednjih pola veka i zatvorenih granica, ova manifestacija uspela da ospstane i postane prestižno mesto u okupljanju poslovnog sveta i zaljubljenika u lov, ribolov sport, turizam, ekologiju i hortikulturu.

U Kongresnom centru biće održano više od 20 stručnih skupova i prezentacija, a na štandovima izlagača, više od 100 pratećih sadržaja. Centralna postavka na LORIST-u će biti Izložba lovačkih trofeja, na kojoj će biti predstavljneo više od 500 eksponata, što je i najveća izložba te vrste u Evropi u ovoj godini. Jedna od najvećih atraktivnosti na sajmu turizma biće i izložba “Putevima rimskih imperatora”, koju je do sada videlo oko milion i po ljudi širom sveta, a prvi put u Srbiji biće predstavljena široj javnosti, naveo je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Ovogodišnji jubilarni, 50. međunarodni sajmovi LORIST, koji su u trajanju od 3. do 8. oktobra, okupiće ukupno 450 izlagača što je za 50 odsto više u odnosu na prošlu godinu
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'