Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Vuk Radojević pozdravio učesnike konferncije „Mladi privrednik u poljoprivredi“

05.10.2017

Vuk Radojević pozdravio učesnike konferncije „Mladi privrednik u poljoprivredi“

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević pozdravio je večeras učesnike konferencije pod nazivom „Mladi privrednik u poljoprivredi“ u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika, u Master centru Novosadaskog sajma.

„Pokrajinska vlada i sekretarijat za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo su prepoznali značaj mladih u poljoprivredi a 2017. je prva godina, u kojoj su mladi poljoprivrednici prepoznati na poseban način, tačnije dodadtnim finansijskim sredstvima, što nažalost nije bio slučaj ranijih godina“, poručio je Radojević .

On je dodao da su po prvi put ove godine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Minstarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede realizovali meru koja se tiče isključivo mlađih poljoprivrednika do 40 godina, gde su na pokrajinskom nivou potpisana 94 ugovara sa korisnicima koji su ostvarili pravo na 75 odsto bespovratnih sredstava od vrednosti investicije, među kojima je 25 fakultetski obrazovano a 44 korisnika su mlađi od 25 godina.

Radojević se takođe osvrnuo na ostale konkusne linije kroz koje su veća bespovratna sredstva omogućena ženama nosiocima poljoprivrednih gazdinstava i poljoprivrednicima koji rade u otežanim uslovima te je podsetio da ove godine, maksimalan iznos povrata investicije za ove kategorije, iznosi do 70 odsto. On je dalje naveo da je povećan i maksimalan iznos finansijskih sredstava po korisniku, što je kako je rekao jedan od više osnova po kojima su mladi poljoprivrednci prepoznati i podržani od strane Pokrajinske vlade.

Tokom koneferencije predstavljeni su primeri mladih poljoprivrednika iz prakse koji su od svog proizvoda pokrenuli proizvodnju i kao takvi su konkuretni na tržištu.

Na konferenciji su učestvovali i predstavnici SUMP-a, mladi poljoprivrednici i privrednici kao i predstavnici Minstarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Pokrajinksog sekretarijata za poljoprivredu, Pokrajinksog sekretarijata za privredu i turizam i predstavnici Grada Novog Sada.
Izložba proizvoda mladih poljoprivrednika trajaće do 7. oktobra u Master hali Novosadskog sajma, uporedo sa Sajmom turzma.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'