Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pušteni u rad silosi Zemljoradničke zadruge u Laliću

23.10.2017

Pušteni u rad silosi Zemljoradničke zadruge u Laliću

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević prisustvovovao je danas otvaranju silosa Zemljoradničke zadruge “Poljokoop” u Laliću, čija je primarna delatnost gajenje žita, leguminoza i uljarica.

“Selo je bilo onoliko značajno i moćno koliko je bila jaka zemljoradnička zadruga u njemu, i zadatak svih nas koji u smo uključeni u poljoprivredu, jeste da ponovo oživimo značaj udruživanja u zemljoradničke zadruge”, izjavio je Radojević posle obilaska silosa.

On je povodom toga dodao, da je i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, prepoznao značaj udruživanja, te je u ovoj budzetskoj godini prepoznao zemljoradničke zadruge kao moguće korisnike bespovratnih finansijskih sredstava u cilju podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Resorni sekretar naveo je da je investicija, koja se danas zvanično pušta u rad, u interesu svih zadrugara i kooperanata jer će doprineti unapređenju njihovog poslovanja, te poručio zadrugarima da na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda mogu opstati samo udruživanjem svojih snaga, kapaciteta i resursa.

Vrednost investicije koju je samostalno finansirala zemljoradnička zadruga „Poljokoop“ iznosi oko 800 hiljada evra.

Otvaranju silosa prisustvovali su predsednica opštine Odzaci Latinka Vasiljković, direktor zemljoradničke zadruge “Poljokoop” Stojan Vlatković, te brojni predstavnici Zadružnog saveza Vojvodine.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'