Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Potpredsednik Milićević prisustvovao potpisivanju sporazuma o saradnji sa Konfindustrijom i italijanskim zadrugarima

31.10.2017

Potpredsednik Milićević prisustvovao potpisivanju sporazuma o saradnji sa Konfindustrijom i italijanskim zadrugarima

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas i razgovarao sa delegacijom Nacionalnog udruženja italijanskih zadrugara „AGCI“, Konfindustrije Srbija i Zadružnog saveza Vojvodine, nakon čega je potpisan protokol o saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Sporazum predviđa strateško partnerstvo između italijanskih i srpskih zadruga, stvaranje uslova za primenu modela italijanskog zadrugarstva u Srbiji kao i transfer znanja, tehnologija i iskustava između zadruga, poljoprivrednih proizvođača i uzgajivača.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je rekao da je za AP Vojvodinu ovo veoma značajan sporazum jer se njime stvara okvir i podstiče dalja saradnja privrednika iz Italije i Srbije.

„ Italija jeste najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, samo u 2016. godini ta razmena je iznosila 3,7 milijardi dolara, a u toj razmeni Vojvodina je učestvovala sa milijardu“ rekao je Milićević i dodao da je značaj privredne saradnje veliki jer u AP Vojvodini italijanski privrednici zapošljavaju 11.500 ljudi.

„ Sve te brojke govore o značaju privredne saradnje AP Vojvodine i Italije, a tu saradnju želimo da podignemo na viši nivo, da imamo što više zajedničkih projekata u oba smera, da kroz razmenu tehnologija, znanja i inovacija nastupamo zajednički na trećim tržištima u obostranu korist“, rekao je Milićević i istakao da se ta saradnja proširi na agroindustriju, sektor socijalnih zadruga i sektor turizma.

Rosario Altieri, predsednik Nacionalnog udruženja italijanskih zadruga „AGCI“ zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na saradnji je rekao da Srbija i Italija imaju dobru ekonomsku saradnju koju će zajednički unaprediti u sektoru zadrugarstva i drugim poljima na kojima se mogu ostvariti uspešni rezultati.

Sporazum su potpisali Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Rosario Altieri, predsednik Nacionalnog udruženja italijanskih zadrugara „AGCI“ , Maurizio Vala, član Upravnog odbora Konfindustrije Srbija i Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'