Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pokrajina izdvojila novih 17 miliona dinara za podršku biljnoj proizvodnji

07.11.2017

Pokrajina izdvojila novih 17 miliona dinara za podršku biljnoj proizvodnji

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 17 miliona dinara za registrovana poljoprivredna gazdinstva, u okviru drugog ovogodišnjeg konkursa, namenjenog sufinansiranju nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Pomoćnik resornog sekretara Mladen Petković uručio je danas 42 ugovora korisnicima sredstava, koji su na ovaj način ostvarili finansijsku podršku, te istakao da će najveći deo biti usmeren u plasteničku proizvodnju. Vrednost ukupne investicije iznosi preko 25 miliona dinara, pri čemu je učešće Sekretarijata do 60 i 70 odsto.

Petković je naveo da više od polovine korisnika ponuđenih sredstava, čine mladi, žene i poljoprivrednici sa otežanim uslovima rada, koji su ove godine posebno prepoznati na konkursima Sekretarijata i imaju mogućnost da ostvare 70 odsto podsticaja u okviru svoje investicije.

Ove godine, kako je naveo, namenske investicije su omogućile novih 255 hiljada kvadratnih metara pod plasteničkom proizvodnjom. Namera je da Sekretarijat nastavi sa objavljivanjem dosadašnjih konkursa i u narednoj godini, jer su načinjeni značajni pomaci a cilj je dalje unapređivanje razvoja poljoprivrede u našoj pokrajini i podrška onima koji se bave ovom delatnošću.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'