Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Vuk Radojević obratio se na Sedmom poljoprivrednom forumu „Hrana za Evropu"

20.11.2017

Vuk Radojević obratio se na Sedmom poljoprivrednom forumu „Hrana za Evropu"

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević obratio se na Sedmom poljoprivrednom forumu „Hrana za Evropu“ u Vrdniku,koji se ove godine odvijao pod nazivom „Pametna poljoprivreda“. Na Forumu je prvi put predstavljen deo Studije o ekonomskom i društvenom razvoju Srbije „Srbija 2040“, koji se odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju Srbije.

Mr Radojević je istakao važnost saradnje između Sekretarijata i Instituta Biosens, realizovane u okviru projekta “Monitoring upotrebom daljinske detekcije u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu”. Projekat generiše satelitske snimke i podatke na godišnjoj bazi, koji su značajan element GIS-a (Geografsko informacuionog sistema) i predstavljaju osnov za podršku različitim redovnim programima Sekreterijata, kao i podršku pri vanrednim situacijama (poplave,grad itd).

Radojević je predstavio i mere agrarne politike u našoj pokrajini, naglasivši da agrarni budzet nikada nije bio finansijski značajniji, i ukazao da na ovaj način Pokrajinska vlada jasno stavlja na znanje da je poljoprivreda njen prioritet.

Na dvodnevnom forumu poljoprivrede, održanom u Vrdniku od 16. do 18. novembra, učestvovali su predstavnici struke, naučni radnici, članovi upravnih i nadzornih odbora i drugi predstavnici poljoprivrednih, prehrambenih kompanija , zadruga, te predstavnici trgovinskih lanaca.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'