Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Ugovor o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i RTV-a

27.11.2017

Ugovor o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i RTV-a

Ugovorom o saradnji, koji su danas potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević i generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, resorni sekretarijat je podržao dalje emitovanje na RTV-u serijala „Zelena prognoza“, koji poljoprivrednim proizvođačima svakodnevno pruža informacije o trenutnom stanju na poljima Vojvodine.

Mr Radojević je istakao da je cilj ovog projekta, koji se realizuje u saradnji Sekretarijata i RTV-a, bolja informisanost poljoprivrednika širom Vojvodine, kako bi blagovremeno i efikasno zaštitili svoje useve. On je ukazao da koncept podrazumeva da se putem svakodnevnog emitovanja ove emisije omogući stalan nadzor nad biljnim proizvodnjama, njihovim fazama razvoja i štetnim organizmima, koji mogu biti limitirajući faktor u ostvarivanju visokih i kvalitetnih prinosa.

„Sistem Prognozno izveštajne službe zaštite bilja Vojvodine, koju finansira Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu doprinosi odgovornom određivanju optimalnih agrotehničkih mera, izboru najprinosnijih sorti i hibrida kao i sistema i načina navodnjavanja. PIS svakodnevno prati stanje na poljima, raspolaže tačnim i pravovremenim informacijama o pojavi bolesti i štetočina, i na kraju, tumačenjem važnih parametara, dolazi se do bioloških činjenica koje mogu unaprediti zaštitu useva i zasada“, rekao je Radojević.

On je ukazao i na značajne izmene koje je Sekretarijat polovinom godine, uneo u program rada poljoprivrednih savetodavaca i Prognozno izveštajne službe. Reč je o tome da sada postoji obaveza koordinacije i plasiranja podataka, tako da informacija pravovremeno završi kod krajnjih korisnika – poljoprivrednika“, objasnio je Radojević i ukazao da sada postoji i ugovorna obaveza da sve informacije koje budu plasirane u „Zelenoj prognozi“ na RTV-u, istovremeno poljoprivredni savetodavci proslede do poljoprivrednih proizvođača.

Poljoprivrednici u Vojvodini imaće mogućnost da se informišu o stanju na terenu, pet puta nedeljno u tri termina, 6.20 ujutro, 15.10 u okviru „Agro dnevnika“, kao i neposredno pred Vojvođanski dnevnik u 21.55 sati.

Mr Radojević i dr Koprivica istakli su na kraju današnjeg susreta da su uvereni da će se ova izuzetno korisna saradnja, koja donosi „zlata vrednu“ informaciju našim poljoprivrednicima, nastaviti i u 2018. godini.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'