Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

12.12.2017

Saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, danas je prisutvovao seminaru Poljoprivredne  savetodavne i stručne službe Republike Srbije na Zlatiboru u hotelu „Mona“, koji su zajednički organizovali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Institut za primenu nauke u poljoprivredi.

Radojević je ukazao na značaj ovog skupa podsećajući da je njegov cilj kontinuirano usavršavanje znanja savetodavaca kao i razmene mišljenja i iskustava, a pogotovo iznalaženja novih predloga i ideja za razvoj PSSS i za pružanje što bolje i efikasnije pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

U skladu sa ciljevima skupa, održana su Plenarna izlaganja u kom je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iznelo planove vezane za svoje buduće aktivnosti, kao i za aktivnosti sektora za ruralni razvoj u funkciji razvoja poljoprivrede i uloge PSSS u 2018.godini, sa posebnim osvrtom na IPARD(bespovratna sredstva Evropske Unije za poljoprivredu).

Programom su obuhvacene teme vezane za unapredjenje ratarske, vocarske i stocarske proizvodnje sa osvrtom na iskustva mlecnog govedarstva Holandije.Posebno je ukazano na savetodavni modul iz oblasti zastite bilja i plan rada Prognozno-izvestajne sluzbe u 2018 godini. Predstavnici ministarstva poljoprivrede su predstavili mere podrske mladima u poljoprivredi, mogucnosti za unapredjenje bezbednosti hrane, ukazali na fleksibilnost kod malih proizvodjaca hrane ukljucujuci i tradicionalnu proizvodnju kao i o mogucnostima i izazovima za izvoz na glavna trzista.U kontekstu unapredjenja savetodavnog rada predocene su potrebe PSSS za opremom za brze analize.

Svojim prisustvom ataše za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu gospodin Hert Kits Nieuvenkamp upriličio je ovaj događaj, a seminaru su takođe pored Mr. Vuka Radojevića-pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo prisustvovali pri Počasnom odboru i Henk van den Dool- njegova ekselencija ambasador  Kraljevine Holandije, Željko Radošević- državni sekretar,Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije, Prof.dr Vladimir Popović- državni sekretar,Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i mnogi drugi..

Skup je oplemenila izložba poljoprivrednih proizvoda sa dodatom vrednošću-tradicionalni proizvodi, koji su rezultat adwkvatne saradnje savetodavaca i poljoprivrednih proizvodjaca.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'