Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Završen projekat izgradnje vodovoda u naselju Sot

26.12.2017

Završen projekat izgradnje vodovoda u naselju Sot

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević boravio je danas u opštini Šid, gde je zvanično potvrdio kraj uspešne realizacije projekta „Izgradnja vodovoda u naseljenom mestu Sot“.

„Današnje otvaranje vodovodne mreže u naselju Sot, pravi je primer uspešnog okupljanja oko projekata, gde smo udruženim snagama i zajedničkim finansiranjem u interesu potreba i prioriteta u jednoj lokalnoj samoupravi, uspešno realizovali projekat vredan pažnje“, poručio je Radojević.

Kako je dalje naveo, ovim projektom naselju Sot obezbeđena je vodovodna mreža u ukupnoj dužini oko osam kilometra, koja se sastoji od 16 krakova i potisnog cevovoda od bunara do rezervoara za vodu.

Projekat u vrednosti preko 16 miliona dinara, zajednički su finansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa preko osam miliona, zatim Uprava za kapitalna ulaganja sa 7,5 miliona dinara, dok je preostali deo sredstava obezbedila opština Šid.

Resorni sekretar napomenuo je da je tokom ove godine, pored realizacije ovog projekta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u saradnji sa opštinom Šid, realizovao projekte u vrednosti od 45 miliona dinara, koji se odnose na uređenje kanalske mreže, uređenje atarskih puteva te započinjanje postupka komasacije u Moroviću.

Radojević je podsetio da su registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Šid, od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo subevencionisana sredstvima od oko 30 miliona dinara.

„Ponosni smo na uspešnu realizaciju projekta koji je bio neophodan za žitelje naselja Sot“, rekao je predsednik opštine Šid Predrag Vuković, zahvalivši se Pokrajinskoj vladi i sekretaru Radojeviću što su prepozanali potrebe ove opštine i izrazio nadu da će se u 2018. godini nastaviti uspešna saradnja lokalnih samouprava i nadležnih institucija.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'