Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Radojević i Krkobabić obišli zemljoradničku zadrugu „Agrodunav“ u Karavukovu

13.06.2018

Radojević i Krkobabić obišli zemljoradničku zadrugu „Agrodunav“ u Karavukovu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević danas je sa ministrom bez portfelja u Vladi Republike Srbije koji je zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milanom Krkobabićem posetio zemljoradničku zadrugu „Agrodunav“ u Karavukovu kod Odzaka i obišao voćnjake zadruge gde je otpočela ovogodišnja berba trešanja.

Razlog posete je takođe i uspešno sprovođenje Programa podrške ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije iz maja 2017.godine, gde je kroz učešće države u podsticajima za osnivanje novih zadruga i za investicione projekte postojećih zadruga, napravljen veliki iskorak u obnavljanju zadružnog sektora.

Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava pravo je ostvarila i dobila subvenciju i Zemljoradnička zadruga „Agrodunav“ u Karavukovu.

Radojević je izrazio svoje zadovoljstvo što na prostoru Vojvodine u ovom delu Bačke postoji jedinstven primer zadruge koja uspešno posluje, kontinuirano investira u proizvodnju, osavremenjuje tehnologiju, tako doprinosi razvoju zadružnog sektora, poštujući zadružna pravila i neguje kooperantske odnose sa poljoprivrednim proizvođačima.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu , vodoprivredu i šumarstvo podstiče razvoj zadrugarstva, jer smo u okviru naših konkursnih linija namenjenim raznim oblastima poljoprivredne proizvodnje, kao korisnike bespovratnih finansijskih sredstava i u 2018. godini prepoznali zemljoradničke zadruge“, rekao je mr Vuk Radojević.

Pohvalio je zemljoradničku zadrugu „Agrodunav“ zbog postignute profitabilnosti u gajenju semenskih useva, kao i zbog postignutih dobrih proizvodnih rezultata po jedinici površine, zahvaljujući investicijama u sisteme za navodnjavanje.

„U investicijama, zadruga “ Agrodunav” iz Karavukova se nije zaustavila i povoljne agroekološke uslove terena iskoristili su i za podizanje savremenog zasada trešnje sa protivgradnim mrežama i uspostavljenim sistemima za navodnjavanje “kap po kap “ na površini od 10 hektara, a sve to je urađeno uz pomoć podsticajnih sredstava nacionalnih institucija i našeg sekretarijata. Ovaj proizvodni zasad trešnje je pravi primer na čemu treba da se zasniva poljoprivreda u Vojvodini u intenzivnom voćarstvu, a to je znanje i primena novih tehnologija u gajenju voćnih vrsta sa jedne strane, a sa druge to je podrška realizaciji investicija u voćarskoj proizvodnji kroz nacionalne mere“, istakao je Radojević.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'