Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Радојевић и Кркобабић обишли земљорадничку задругу „Агродунав“ у Каравукову

13.06.2018

Радојевић и Кркобабић обишли земљорадничку задругу „Агродунав“ у Каравукову

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић данас је са министром без портфеља у Влади Републике Србије који је задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Миланом Кркобабићем посетио земљорадничку задругу „Агродунав“ у Каравукову код Одзака и обишао воћњаке задруге где је отпочела овогодишња берба трешања.

Разлог посете је такође и успешно спровођење Програма подршке равномерног регионалног развоја Републике Србије из маја 2017.године, где је кроз учешће државе у подстицајима за оснивање нових задруга и за инвестиционе пројекте постојећих задруга, направљен велики искорак у обнављању задружног сектора.

На конкурсу за доделу бесповратних средстава право је остварила и добила субвенцију и Земљорадничка задруга „Агродунав“ у Каравукову.

Радојевић је изразио своје задовољство што на простору Војводине у овом делу Бачке постоји јединствен пример задруге која успешно послује, континуирано инвестира у производњу, осавремењује технологију, тако доприноси развоју задружног сектора, поштујући задружна правила и негује кооперантске односе са пољопривредним произвођачима.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду , водопривреду и шумарство подстиче развој задругарства, јер смо у оквиру наших конкурсних линија намењеним разним областима пољопривредне производње, као кориснике бесповратних финансијских средстава и у 2018. години препознали земљорадничке задруге“, рекао је мр Вук Радојевић.

Похвалио је земљорадничку задругу „Агродунав“ због постигнуте профитабилности у гајењу семенских усева, као и због постигнутих добрих производних резултата по јединици површине, захваљујући инвестицијама у системе за наводњавање.

„У инвестицијама, задруга “ Агродунав” из Каравукова се није зауставила и повољне агроеколошке услове терена искористили су и за подизање савременог засада трешње са противградним мрежама и успостављеним системима за наводњавање “кап по кап “ на површини од 10 хектара, а све то је урађено уз помоћ подстицајних средстава националних институција и нашег секретаријата. Овај производни засад трешње је прави пример на чему треба да се заснива пољопривреда у Војводини у интензивном воћарству, а то је знање и примена нових технологија у гајењу воћних врста са једне стране, а са друге то је подршка реализацији инвестиција у воћарској производњи кроз националне мере“, истакао је Радојевић.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'