Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Milićević: Sve značajnija podrška vojvođanskim pčelarima

22.06.2018

Milićević: Sve značajnija podrška vojvođanskim pčelarima

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas vojvođanskim pčelarima 108 ugovora ukupne vrednosti 36,5 miliona dinara namenjenih za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Milićević je naglasio da će podsticaji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo namenjeni pčelarima sigurno doprineti modernizaciji u proizvodnji meda, i omogućiti pčelarima da sa kvalitetnijim proizvodima izađu na domaće i strano tržište.

On je naglasio da su Vlada Srbije i Pokrajinska vlada prepoznale strateški značaj poljoprivrede, ali i proizvodnje i prerade hrane, te da se u tom segmentu može mnogo postići ulaganjem u modernizaciju proizvodnje.

„Da je poljoprivreda naš veliki potencijal govori i podatak da ove godine imamo nikada veći agrarni budzet u Vojvodini, koji nakon rebalansa iznosi 8,3 milijarde dinara“, naglasio je potpredsednik Milićević.

On je naveo da su ulaganja u poljoprivredu velika, o čemu, između ostalog, govore i ulaganja u vodoprivredu gde se trenutno realizuje 11 velikih investicija širom Vojvodine.

„Verujem da ćemo ulaganjem u infrastrukturu stvoriti preduslove da poljoprivreda i, u ukupnom smislu, prehrambena industrija, mnogo više doprinosi ekonomskom razvoju Srbije i naše pokrajine“, kazao je potpredsednik Milićević.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević naglasio je da je u prethodne dve godine kontinuirano povećavan budzet za investicije u pčelarstvo, te da za je tu meru u ovoj godini obezbeđeno 20 miliona dinara iz pokrajinskog budzeta.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'