Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Novi podsticaji za unapređivanje poljoprivrede

15.06.2018

Novi podsticaji za unapređivanje poljoprivrede

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručili su danas 22 ugovora namenjenih lokalnim samoupravama, naučno-istraživačkim ustanovama i srednjim poljoprivrednim školama, koje su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na osnovu dva konkursa.

Ukupna vrednost ovih investicija iznosi 232 miliona dinara, u čemu je učešće Sekretarijata oko 75,2 miliona dinara.

Prvi konkurs je namenjen sufinansiranju aktivnosti kod postupaka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini, dok je drugi konkursom obuhvaćena finansijska podrška intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kojim raspolažu naučno-istraživačke ustanove i instituti, i srednje poljoprivredne škole, putem nabavke opreme.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vladislav Krsmanović je izneo da je, u okviru prvog konkursa, potpisano 12 ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava. Učešće Sekretarijata iznosi preko 57 miliona dinara, u okviru investicije čija je ukupna vrednost oko 211 miliona dinara.

Kada je reč o drugom konkursu, potpisano je 10 ugovora, u čemu je Sekretarijat učestvovao sa blizu 18 miliona dinara. Ukupna vrednost ove investicije iznosi preko 21 milion dinara. Sredstva su opredeljena za Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i devet srednjih poljoprivrednih škola iz naše pokrajine, koje su upisane u registar poljoprivrednih gazdinstva.

Sekretarijat je, u okviru ovog konkursa, srednjim poljoprivrednim školama dodelio pun iznos sredstava, koja su tražile za opremu, dok je Poljoprivredni fakultet ostvario maksimalni iznos bespovratnih sredstava, što je 2,5 miliona dinara koliko je predviđeno po jednoj prijavi.




  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :



Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'