Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Vuk Radojević predao protivgradne rakete Radarskom centru „Fruška gora“

28.06.2018

Vuk Radojević predao protivgradne rakete Radarskom centru „Fruška gora“

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević je danas, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prof. dr Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje 530 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji AP Vojvodine.

„Za sprovođenje efikasnije zaštite poljoprivrednog zemljišta i useva, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ove godine izdvojio 20 miliona dinara. Sekretarijat je sproveo postupak javne nabavke, i u celosti finansijski podržao aktivnosti na podizanju nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini“, istakao je Radojević prilikom primopredaje protivgradnih raketa Republičkom hidrometerološkom zavodu, koji je nadležan u ovim poslovima.

Radojević je ukazao da je Sekretarijat za poljoprivredu prošle godine, kada su lokalnim samoupravama za protivgradnu zaštitu bila opredeljena bespovratna sredstva u iznosu do 60 odsto, po prvi put, prepoznao potrebu izdvajanja neophodnih finansijskih sredstava za nabavku protigradnih raketa, radi podizanja nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini.

Pokrajinski sekretarijat će na ovaj način, kako je još istaknuto, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda, distribuirati protivgradne rakete radarskim centrima u Sremu, Banatu i Bačkoj, u skladu sa ukazanim potrebama.

Cilj nabavke raketa, čiji je domet (7.300-7.900m), koje se ispaljuju sa pretežno ravničarskog terena, kako je rečeno, bio je da se poljoprivrednicima svih 45 opština sa teritorije AP Vojvodine pruži podjednaka zaštita.

Sekretar Vuk Radojević i prof. dr Jugoslav Nikolić, potpisali su danas i sporazum u sklopu saradnje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Republičkog hidrometeorološkog zavoda u oblasti odbrane od grada, na teritoriji AP Vojvodine.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'