Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Dr Vuk Radojević predstavio značaj predstojećeg 6. Gospojinskog poljo-festa

17.07.2018

Dr Vuk Radojević predstavio značaj predstojećeg 6. Gospojinskog poljo-festa

Program 6. Gospojinskog poljo-festa, koji se održava u sklopu popularne manifestacije u Novom Bečeju od 24. do 26. avgusta, danas je predstavljen na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu.


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je ovom prilikom podsetio da je Pokrajinska vlada, odnosno resorni sekretarijat, budžetom za 2018. godinu, opredelio 20 miliona dinara za podršku organizaciji lokalnih tradicionalnih manifestacija, koje promovišu poljoprivredu i, uopšte, razvoj sela. Povodom ovih aktivnosti, do sada su podržane 23 lokalne samouprave i preko 160 udruženja građana iz Vojvodine.


Govoreći o značaju Gospojinskog poljo-festa, koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava, Radojević je ukazao da je reč o manifestaciji koja prevazilazi okvire lokalne samouprave.


„Ove godine Gospojinski poljo-fest predstavlja jedan inovirani programski sadržaj, tako da će kroz stručne panele i diskusije biti promovisana i agrarna mera koja se tiče mladih poljoprivrednika do 40 godina. Smatramo da zapravo mladi poljoprivrednici jesu i moraju biti generatori daljeg razvoja poljoprivrede“, istakao je Radojević.


On je podsetio da za vreme trajanja Gospojine, Novi Bečej poseti oko 200.000 ljudi, koji, takođe, posete i Poljo-fest, gde imaju priliku da se upoznaju i sa najnovijom mehanizacijom i sa izložbom krupne i sitne stoke.Osim toga, značajno je što je ova poljoprivredna smotra mesto gde poljoprivredni proizvođači na stručnim panelima imaju mogućnost da razmene znanje i informišu se o aktuelnim republičkim i pokrajinskim agrarnim merama.


O značaju ove manifestacije na pres konferenciji su govorili i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, član Organizacionog odbora manifestacije Matija Kovač i predstavnik zlatnog sponzora, direktor prodaje kompanije „Agrotech“ Dejan Zorić.




  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :



Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'