Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
За контролу плодности пољопривредног земљишта у државној својини 15 милиона динара

30.10.2018

За контролу плодности пољопривредног земљишта у државној својини 15 милиона динара

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петковић, уручио је данас уговоре пољопривредним стручним службама у Војводини, које су добиле средства за спровођење контроле плодности пољопривредног земљишта у државној својини.

Средства у укупном износу близу 15 милиона динара добило је 12 пољопривредних стручних служби, и према речима помоћника Петковића, на овај начин биће омогућено да се обави преко 1.000 узорака, те спроведе анализа макро и микро елемената пољопривредног земљишта.

„Циљ ових уговора је спровођење контроле плодности обрадивог пољопривредног земљишта, те подизање нивоа квалитета производње на овим парцелама као и смањење трошкова производње на основу анализа које ће бити урађене, како би произвођачи знали која ђубрива и у којој мери треба да користе“, нагласио је Петковић.

Он је позвао пољопривреднике да искористе услуге стручних пољопривредних служби и ураде бесплатне анализе земљишта на својим парцелама, јер ће управо оне омогућити да остваре квалитетне помаке у даљој пољопривредној производњи.

Петковић је навео да ће ова подстицајна мера бити настављена и у наредној години, јер даје изузетне ефекте како за пољопривредне произвођаче, тако и када је реч о пољопривредним стручним службама које на овај начин могу да искористе капацитете с којима располажу.

Поменута подстицајна средства Покрајински секретаријат за пољопривреду доделио је стручним пољопривредним службама у Новом Саду, Вршцу, Бачкој Тополи, Руми, Сомбору, Панчеву, Сенти, Суботици, Врбасу, Кикинди, Сремској Митровици и Зрењанину, које су надлежне за територије које су им распоређене.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'