Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Potpisan protokol o saradnji u realizaciji naučno-stručnog savetovanja „Dobar dan domaćine“

25.01.2019

Potpisan protokol o saradnji u realizaciji naučno-stručnog savetovanja „Dobar dan domaćine“

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu danas su potpisivanjem protokola ozvaničili saradnju dveju institucija u okviru realizacije naučno-stručnog savetovanja „Dobar dan domaćine“, koje će se održati u februaru i martu 2019. godine.

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica, koji su se saglasili da je dosadašnja dobra saradnja dobila dodatni podsticaj, te da će omogućiti još kvalitetniji prenos stručnih saznanja u praksu.

Sekretar Radojević je istakao kvalitetnu saradnju resornog sekretarijata sa Poljoprivrednim fakultetom i naglasio da ih u zajedničkim aktivnostima rukovodi želja da se omogući transfer znanja ka poljoprivrednicima.

„Kontinuirana edukacija u poljoprivredi je neophodna. Zbog toga je podrška naučno-stručnom savetovanju „Dobar dan domaćine“ pravi model transfera znanja ka našim poljoprivrednicima, u cilju primene novih tehnologija, te unapređenja i daljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje“, naveo je Radojević.

On je dodao da je, posle decenija neulaganja, u protekle dve i po godine, udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Poljoprivrednog fakulteta kupljena najsavremenija oprema koja će doprineti kvalitetnijem obrazovanju budućih agronomskih i agroekonomskih stručnjaka.

Radojević je naveo i da je organizovanje ovakvih skupova prilika da se u direktnom kontaktu sa poljoprivrednicima razmene ideje i informacije, te da se blagovremeno upoznaju sa merama agrarne politike u 2019. godini.

Prof. dr Nedeljko Tica je rekao da u realizaciji savetovanja „Dobar dan domaćine“, Poljoprivredni fakultet od ove godine ima izuzetno jaku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, poljoprivrednih savetodavno-stručnih službi i lokalnih samouprava.

„Od ove godine ćemo pokušati da našim poljoprivrednim proizvođačima prenesemo znanje na licu mesta. Dodatni kvalitet je i to što su poljoprivrednici i sami mogli da biraju teme koje ih interesuju na lokacijama koje ih zanimaju“, kazao je Tica.

Savetovanje „Dobar dan domaćine“ je počelo pre deset godine u Novom Sadu. Od ove godine će se još više približiti vojvođanskim ratarima, jer će biti organizovano na sedam lokaliteta u Vojvodini: Senta (6. februar), Sremska Mitrovica (8. februar), Novi Sad (20. februar), Banatsko Novo Selo (5. mart), Kljajićevo (27. februar) i Bela Crkva.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'