Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pokrajinska vlada obezbedila 380 miliona dinara za sufinansiranje opreme za navodnjavanje korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava

07.05.2019

Pokrajinska vlada obezbedila 380 miliona dinara za sufinansiranje opreme za navodnjavanje korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava

Pokrajinska vlada obezbedila je 380 miliona dinara za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava.

Ukupna vrednost investicije sa učešćem poljoprivrednih gazdinstava je 663,5 miliona dinara.

„Cilj konkursa jeste povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je podsetio da su 2013. godini, ukupna sredstva za investicije za navodnjavanje bila 315 miliona dinara, dok danas sa ponosom možemo reći da je za tu namenu u 2018. godini obezbeđeno oko 820 miliona dinara.

„Agrarni budzet nikada nije bio veći, naše mere kreiramo i prilagođavamo prema potrebama poljoprivrednika, i u tom maniru nastavljamo i u godinama koje dolaze“, kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'