Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pokrajinska vlada dodelila ugovore stočarima vredne 142 miliona dinara

16.05.2019

Pokrajinska vlada dodelila ugovore stočarima vredne 142 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne više od 142 miliona dinara, korisnicima 69 poljoprivrednih gazdinstava, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstsva po konkursu za opremanje stočarskih farmi.

Pokrajinska vlada obezbedila je deo novca za ovu veliku investiviju, kako bismo unapredili ovu oblast, kazao je predsednik Mirović.

„Sprovodimo nove mere agrarne politike, koje su više usmerene na mala i srednja preduzeća kao i na poljoprivredna gazdinstva. To su mere koje nismo imali pre 2016. godine, a koje postaju prakasa Pokrajinske vlade na čijem sam čelu. To je pre svega, naša obaveza prema poljoprivrednicima i naša razvojna šansa “, rekao je predsednik. Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada podržala ovu investicuiju sa 80 miliona dinara i posebno istakao zadovoljstvo da su među korisnicima ovih ugovora žene i poljoprivrednici mlađi od 40 godina.

„Najveće interesovanje pokazali su poljoprivrednici koji se bave uzgojem svinja, i najveća vrednost investicije je u tom sektoru“, kazao je sekretar Radojević.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'