Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Dve milijarde za ubrzani razvoj Subotice

23.09.2019

Dve milijarde za ubrzani razvoj Subotice

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas, prilikom radne posete Subotici, da je Pokrajinska vlada u protekle tri i po godine investirala dve milijadre dinara u realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta, u vodovodnu, kanalizacionu i putnu mrežu u Subotici.

Kako je Milićević naveo sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici. Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njeni kapaciteti su popunjeni. Takođe, razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, a kako je istaknuto, Subitica je jedna od važnih turističkih tačaka u pogledu potencijala.

Milićević je na čelu delegacije Pokrajinske vlade u kojoj su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obišao nekoliko lokacija gde su realizovane investicije koje su važne za ukupno funkcionisanje Grada Subotice.

U školi "Žarko Zrenjanin" sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali, a radove u iznosu od 1,8 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Takođe, Pokrajina je zajedno sa Gradom finansirala izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u dužini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 miliona dinara.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je i Gerontološki centar, gde su uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade i Grada Subotice, stvoreni izuzetni uslovi za boravak naših najstarijih građana. Pokrajinska vlada je u finansiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 miliona dinara, dok je za povećanje kvaliteta usluga u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ opredelila 32,3 miliona dinara.

"Obišli smo danas svega tri bitne investicije u Subotici, a mnogo je onih koje su aktivne i koje su vredne u investicionom i svakom drugom smislu", kazao je Milićević i naveo da su to između ostalog velnes centar na Paliću, Subotičko pozorište i drugo.

"Sve ovo govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspela da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine", naglasio je Milićević i dodao da je Subotica uređen grad sa jasnom vizijom i strategijom razvoja.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kazao je da je u tom gradu u protekle tri i po godine iz Republike i Pokrajine, investirano oko 5 milijardi dinara. On je dodao da raduje činjenica da se nastavlja sa ulaganjima. Laban je kazao da je pri kraju priprema projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici, čija je vrednost oko 35 miliona evra, a početkom nove godine započeće rekonstrukcija Gradskog stadiona, u vrednosti od 20 miliona evra.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'