Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Uskoro završetak rekonstrukcije glavne crpne stanice u Novom Miloševu

05.12.2019

Uskoro završetak rekonstrukcije glavne crpne stanice u Novom Miloševu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, zajedno sa predsednikom Opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, obišao je danas završne radove na rekonstrukciji glavne kanalizacione crpne stanice i potisnog voda u naselju Novo Miloševo, koje zajednički finansiraju resorni sekretarijat i novobečejska opština, u ukupnoj vrednosti od pet miliona dinara.

Radojević je ukazao na to da će rekonstrukcija ovog objekta sada znatno poboljšati prečišćavanje otpadnih voda i unaprediti zaštitu životne sredine u ovom kraju.

On je rekao da su postojali znatni problemi i da je usled čestih kvarova dolazilo do zagušenja celog sistema, te da je bilo neophodno uložiti dodatna sredstva za najsavremeniju automatsku rešetku, koja sada praktično odvaja sav čvrsti otpad i zagušenje svodi na minimum.

„Rekonstrukcija ovog objekta izuzetno je značajna za sve stanovnike Novog Miloševa, jer je ovo mesto u potpunosti pokriveno kanalizacijom i zato je bitno da ova glavna crpna stanica bude u kontinuitetu u punoj funkciji“, naglasio je dr Radojević.

Resorni sekretar je posebno istakao da je ovaj projekat prihvaćen kao prioritet na predlog Opštine Novi Bečej i da je upravo njegova realizacija dobar primer kako Pokrajina vodi računa o svim problemima u naseljenim mestima širom Vojvodine, bez obzira na vrednost ili veličinu projekta. Radojević je najavio, već za sledeću godinu, nove konkurse za gradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i pozvao Opštinu Novi Bečej i sve lokalne samouprave u našoj pokrajini da konkurišu i reše svoje probleme kvalitetnim projektima.

„Nema malih projekata i ovaj u Novom Miloševu govori u prilog tome da su za Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu svi problemi – problemi, i da se samo zajednički mogu uspešno rešavati“, istakao je Radojević. On je ukazao na to da, iako su u poslednje tri i po godine sa Opštinom Novi Bečej potpisani ugovori vredni oko 55 miliona dinara, današnja poseta ovim radovima realizovana je upravo zbog značaja projekta za život ovdašnjih ljudi, a ne zbog visine njegove vrednosti.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović zahvalio je na izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom i resornim sekretarijatom, koji pokazuju veliko razumevanje za ovu srednjobanatsku opštinu.

„Okončanje ovog projekta posebno je značajno za Novo Miloševo zbog smanjenja problema sa kanalizacijom. Pripremili smo i projektnu dokumentaciju za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Novom Bečeju. Naime, za razliku od Novog Miloševa, pokrivenost kanalizacijom u Novom Bečeju je 55 odsto, a cilj nam je da za tri do četiri godine i u njemu bude sto posto“, rekao je Maksimović i dodao da se uporedo radi i projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'