Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Delegacija Pokrajinske vlade posetila sajam „Fruit Logistica 2020“ u Berlinu

06.02.2020

Delegacija Pokrajinske vlade posetila sajam „Fruit Logistica 2020“ u Berlinu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević  član je delegacije Pokrajinske vlade koja boravi u Berlinu, gde je u toku međunarodni sajam proizvođača voća i povrća „Fruit Logistica 2020“.

Reč je o jednoj od vodećih manifestacija među proizvođačima svežeg voća i povrća, koja se svake godine održava u Berlinu. Ovogodišnji „Fruit logistik“ okupio je preko tri hiljade izlagača iz gotovo sto zemalja i regija, među kojima je i AP Vojvodina.

Na berlinskom sajmu učešće su uzeli privatna porodična farma trešanja „Sweet Cherry Lady“, plantaža lešnika „Vranić“, zadruga proizvođača povrća i ratarskih kultura „Agronom“, proizvođač i izvoznik nektarina „Sirmium Fruit“, zemljoradnička zadruga „Krsturska paprika“, kompanija „Carska bašta“, koja okuplja lokalne proizvođače povrća, porodični proizvođači jabuka „Vlabons Group“, kao i zadruga proizvođača jabuka COPA.

Ova velika manifestacija, pored brojnih proizvođača, okuplja uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport i logistiku i sve one koji čine deo velike slike ovog sektora.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'