Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Novi vodovod u Molovinu – konačno sva mesta na teritoriji Šida dobila pitku vodu

30.09.2020

Novi vodovod u Molovinu – konačno sva mesta na teritoriji Šida dobila pitku vodu

Izgradnjom vodovoda u šidskom naselju Molovin, koji je danas pustio u rad pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, konačno su sva mesta na teritoriji Šida dobila odgovarajuće vodosnabdevanje.

Sekretar Radojević je podsetio na to da su početkom aprila ove godine Sekretarijat za poljoprivredu i Opština Šid potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju projekta izgradnje vodovodne mreže u Molovinu, koja je danas i puštena u rad.

„Izgradnjom vodovoda u Sotu, Privinoj Glavi, Bikić Dolu, Ljubi i sada u Molovinu uradili smo veliki posao. Konačno smo, za samo četiri godine, uspeli da rešimo višedecenijski problem nedostatka tehnički ispravne vode za piće i stabilnog vodosnabdevanja u ovim fruškorskim selima u opštini Šid, drugoj po veličini u Sremu“, istakao je Radojević.

Resorni sekretar je rekao da je u realizaciji projekta izgradnje vodovoda za snabdevanje vodom naseljenog mesta Molovin, sa crpnom stanicom i vodovodnom mrežom dugom 3.000 metara, čija je ukupna vrednost blizu 33 miliona dinara, Sekretarijat za poljoprivredu učestvovao sa gotovo 20 miliona dinara, a Opština Šid sa blizu 13 miliona. Radojević je dodao da je uz izgradnju novog rezervoara za vodu, zapremine oko 150 kubnih metara, sada osim naselja Molovin snabdevanje vodom omogućeno i za Prihvatni centar Principovac.

„Zaokružili smo jedan ciklus u poboljšanju vodosnabdevanja u šidskoj opštini. Pokrajina i ova lokalna samouprava su od 2016. godine do sada u navedene projekte za izgradnju vodovodne mreže ukupno izdvojile 110 miliona dinara“, rekao je Radojević, koji je pohvalio Opštinu Šid za efikasnost u realizaciji ovog prioritetnog poduhvata.

Resorni sekretar je ukazao na to da ulaganje u projekte za unapređenje komunalne infrastrukture u ruralnim sredinama predstavlja važan izazov za Pokrajinsku vladu i Sekretarijat za poljoprivredu, uzimajući u obzir činjenicu da je to, pre svega, važan podsticaj i za mlade ljude da ostanu u svojim selima, pošto mogu računati na kvalitetnije uslove života.

Radojević je istakao danas u Molovinu da je u proteklom periodu za realizaciju projekata na izgradnji vodovodne mreže, potom za uređenje atarskih puteva i otresišta na području šidske opštine, kao i za nastavak započetog postupka komasacije u katastarskoj opštini Morović, uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja, posebno kada je reč o industrijskoj zoni Adaševci, te za formiranje poljoprivrednih gazdinstva u ovoj sremskoj opštini, zajednički uloženo oko 220 miliona dinara novih investicija. Ovi projekti, kako je Radojević naglasio, upravo živo govore o uspešnoj saradnji koju su Pokrajina i Šid ostvarili u prethodne četiri godine.

Prema rečima predsednika Opštine Šid Zorana Semenovića, zahvaljujući toj saradnji, kao i velikom razumevanju resornog sekretara Radojevića za ovaj kraj uz granicu i višegodišnje probleme njegovih žitelja sa vodosnabdevanjem, i projekat u Molovinu uspešno je završen.

Predsednik Opštine rekao je da je glavni cilj u realizaciji ovog značajnog projekta bio da se podigne kvalitet života i omogući opstanak naselja.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'