Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Čedomir Božić obišao gazdinstvo u Bikovu

20.11.2020

Čedomir Božić obišao gazdinstvo u Bikovu

Bikovo, 19. 11. 2020. - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Soković u mestu Bikovo kod Subotice.
Porodica Soković bavi se uzgojem svinja i obrađuje oko 12 hektara zemlje za ratarsku proizvodnju stočne hrane, koja zadovoljava potrebe ishrane životinja kroz postrnu setvu kukuruza posle skidanja ječma.  Ovo poljoprivredno domaćinstvo je  odličan primer  koje postiže izuzetne rezultate u proizvodnji kvalitetnog koncentrata.
Poljoprivrednom  domaćinstvu porodice Soković, u tekućoj godini, resorni sekretarijat odobrio je  sredstva u iznosu od 1.263.858,00 dinara, od toga 403.680,00 za sistem navodnjavanja i 860.178,00 za kupovinu tehničke opreme radi obezbeđivanja boljih uslova za uzgoj svinja. Prema rečima pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Čedomira Božića,  ovakva gazdinstva su primer dobre prakse, gde pored stočarske proizvodnje imaju i ratarsku proizvodnju. Sredstva koja su odobrena ovom domaćinstvu uložena su na pravi način, što svakako predstavlja dobar okvir za unapređenje uslova i povećanje poljoprivredne proizvodnje, zaključio je Božić.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'