Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pet stotina domaćinstava dobiće pijaću vodu u naselju Skrobara u Pančevu

25.11.2020

Pet stotina domaćinstava dobiće pijaću vodu u naselju Skrobara u Pančevu

Prilikom današnje posete Pančevu Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem obišao je završne radove na  izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Tom prilikom Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu.
„Pokrajinski sekretarijat, za ovaj projekat, izdvojio je deo sredstava u iznosu od 9.648.000,00 dinara. Pored ove investicije u toku je realizacija još jednog projekta, u pitanju je izgradnja kanalizacione mreže u delu Šarplaninske ulice u Pančevu. Učešće Pokrajinskog sekretarijata u realizaciji ovog projekta je nešto više od 10 miliona dinara. Radimo na kreiranju budžeta za narednu godinu i upravo ovim obilascima utvrđujemo ciljne tačke na osnovu kojih će se i kreirati programi, a potom i raspisani konkursi za sledeću godinu. Očekujem da ćemo, u ovom veoma teškom poredu pandemije, uspeti da prevaziđemo sve nepovoljne okolnosti i mnogo jače nastaviti sa realizacijom programa koji omogućuju sve brži razvoj.“ istakao je Božić.
Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zahvalivši se pokrajinskom sekretaru istakao je da današnja poseta predstavlja okvir jedne dobre saradnje između lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata.
„Možemo videti da su  radovi na  instalaciji vodovodne mreže na jednom delu teritorije grada Pančeva pri kraju, a  po završetku istih stvoriće se  uslovi za priključak pet stotina novih domaćinstava na ovu vodovodnu mrežu. Ovim aktivnostima pokazujemo da smo nastrojeni ka stvaranju svih uslova za življenje kao i podizanje životnog standarda na ovom području“ zaključio je Stevanović.

Nakon obilaska pomenutih radova, pokrajinski sekretar zajedno sa delegacijom grada Pančeva posetio je poljoprivedno gazdinstvo porodice Škrbić, koje obrađuje 250 hektara zemlje i bave se ratarstvom.

  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godini15.01.2021Zahtev za nultom kontrolom za učešće na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2021. godiniObaveštenje radi upoznavanja zainteresovanih lica da mogu podneti zahtev za izlazak na teren službenika PSS povodom nulte ...


Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'