Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић на Жетвеном дану у Бачу

05.07.2016 | ВИДЕО

Вук Радојевић на Жетвеном дану у Бачу

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић изјавио је данас да ће се у конципирању приоритетних мера аграрне политике за 2017. годину остварити потпуна сарадња Покрајинског секретаријата за пољопривреду са Министарством пољопривреде која је недостајала у претходном периоду и која би била у интересу пољопривредних произвођача и развоја аграра. Радојевић је присуствовао овогодишњем Жетвеном дану, који су на пољима општине Бач организовали Задружни савез Војводине и „Задругар“ из Бача.

„Налазимо се на пола текуће будзетске године и незахвално је сада суштински мењати мере аграрне политике, поготову ако имамо у виду чињеницу да је око 80 одсто финансијских средстава реализовано по конкурсима или је у току њихова реализација. Свакако за 2017. годину можемо очекивати одређене нове мере аграрне политике, коју ће обележити конзистентна, јасна политика сарадње Покрајинског секретаријата за пољопривреду са републичким Министарством пољопривреде. Јер, само на тој сарадњи можемо да базирамо аграрну политику која ће бити у интересу општег развоја на територији целе Републике Србије, уз уважавање специфичности покрајине Војводине“, рекао је Радојевић и међу приоритете поменуо уређење двонаменске каналске мреже и стимулансе за прерађивачке капацитете.

Осврнувши се на приносе, мр Вук Радојевић је рекао да подаци који се свакодневно добијају са терена говоре да ће година бити успешна.

„Незахвално је у току жетве лицитирати са просечним приносом, али се за сада говори о просечном приносу од 6,5 тона пшенице по хектару у Војводини. Уколико то и до краја жетве буде тако, морамо бити задовољни, што има вишеструки ефекат не само на развој пољопривреде, него и привредних делатности наслоњених на примарну производњу“, рекао је Радојевић.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'