Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Мр Вук Радојевић на XII Смотри пољопривредне индустрије и трговине у Каћу

19.07.2016 | ВИДЕО

Мр Вук Радојевић на XII Смотри пољопривредне индустрије и трговине у Каћу

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, присуствовао је данас, у Каћу, Смотри пољопривредне индустрије и трговине (СПИТ).

Традиционална манифестација СПИТ, коју дванаесту годину за редом, по завршетку жетве, организује Клуб 100P плус, окупила је више стотина пољопривредника из целе Војводине, који су имали прилику да виде како савремене пољопривредне машине раде на терену, те да се упознају са понудом произвођача пољопривредне опреме, дистрибутера вештачког ђубрива и производима семенских кућа.

„За многа пољопривредна газдинства куповина пољопривредних машина јесте капитална инвестиција. Како би паметно уложили свој новац, пољопривредници морају да процене која им је мешина неопходна у односу на тип земљишта које обрађују и биљну културу којом се баве, односно потребно је да знају и како те машине раде на терену. Управо због тога су манифестације попут СПИТ – а веома важне, јер овде пољопривредници могу да стекну увид у то како које машине раде и да касније, при куповини, донесу праву пословну одлуку“, рекао је мр Вук Радојевић и додао да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду и убудуће подржавати овакве манифестације.

Мр Вук Радојевић је још додао да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду и у предстојећој будзетској години наставити да подржава војвођанске пољопривреднике кроз низ мера. Значајна финансијска средства биће усмерена у смештајне капацитете, јер је, како је навео секретар Радојевић, неопходно да се пољопривредницима пружи могућност да се организују, удруже и да заједнички направе значајне смештајне капацитете, те да тако утичу на висину цене пшенице.

Секретар Радојевић је додао да војвођански пољопривредници имају могућност и да конкуришу за повољне кредите код Фонда за развој пољопривреде и Гаранцијског фонда, те да потом конкуришу код ресорног секретаријата за повраћај средстава.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'