Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Мр Вук Радојевић примио делегацију Владе Грузије

27.07.2016

Мр Вук Радојевић примио делегацију Владе Грузије

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, са својим сарадницима, примио је данас делегацију Владе Грузије, коју чине чланови радне групе задужени за рурални развој. Делегацију која је у посети Србији, у оквиру студијског путовања које има за циљ упознавања са политиком руралног развоја у Србији и АП Војводини, предводи Хатија Цилосани, председница департмана за међународне односе.

Ресорни секретар мр Вук Радојевић упознао је госте са мерама руралног развоја које спроводи Секретаријат, истичући да је финансијска подршка усмерена на мере руралног развоја до крајњег корисника. Како је додао, Република субвенционише пољопривредну и сточарску производњу, а у АП Војводини фокус је усмерен на оне мере руралног развоја, специфичне за нашу покрајину.

„Све мере подршке које Секретаријат спроводи су у контексту руралног развоја и улоге Војводине у руралном развоју Србије. Битно нам је да на овом плану, укључимо ширу стручну и друштвену заједницу, односно пољопривредне организације и асоцијације, земљорадничке задруге, научнообразовне и истраживачке институције. Циљ нам је да задржимо, али и повећамо ниво финансијских средстава за развој пољопривреде и рурални развој, али и да направимо прерасподелу ових средстава према врсти програма и постојећим мерама у оквиру Секретаријата,“ истакао је мр Вук Радојевић.

На састанку је било речи о значају трансфера знања и технологије у области пољопривреде, те могућностима иновацији постојећих и имплементацији нових мера. Речено је да би у наредном периоду неке од мера подршке које ми спроводимо, могли да се примене у Грузији, с обзиром да од 1. јула у овој земљи важи споразум о придруживању Европској унији.

Гости из Грузије су се захвалили на могућности да се упознају са политиком и институционалним капацитетима руралног развоја у Србији и АП Војводини. Њихово студијско путовање подржано је од стране Европске уније кроз пројекат који спроводи ФАО, који има за циљ да помаже унапређивање Министарства пољопривреде Грузије, а у сарадњи са нашим представницима консултантске куће СЕЕДЕВ.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'