Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Потписани уговори за набавку опреме за наводњавање нових 935 хектара

02.08.2016

Потписани уговори за набавку опреме за наводњавање нових 935 хектара

На основу конкурса за суфинансирање и доделу бесповратних средстава за набавку опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, данас је ресорни секретар мр Вук Радојевић потписао 147 уговора са регистрованим пољопривредним газдинствима. Укупна вредност ове инвестиције у наводњавање износи нешто више од 145 милиона динара. Од тог износа, 55.186.055,00 динара су бесповратна средства из покрајинског будзета. Овим уговорима биће омогућено наводњавање на површини од 935 хектара.

Обраћајући се присутним пољопривредницима који су данас потписали уговоре, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић је позвао и друга регистрована пољопривредна газдинства да се јаве на конкурс Покрајинског секретаријата који је отворен до 30. септембра, за преосталих 115 милиона динара. Иначе, око 85 одсто финансијских средстава Покрајинског секретаријата за пољопривреду заправо већ је утрошено.

„То нас на неки начин лимитира када је у питању спровођење аграрне политике до краја године. Међутим, у договору са председником Покрајинске владе, имаћемо ребаланс будзета и тада се очекује издвајање додатних финансијских средстава за развој пољопривреде. Конципираћемо мере које су у складу са интересовањима пољопривредних произвођача“, нагласио је Радојевић.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'