Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Студијски боравак делегације Секретаријата у Баден-Виртембергу, Немачка

19.10.2016

Студијски боравак делегације Секретаријата у Баден-Виртембергу, Немачка

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Младен Петковић и стручни сарадник Предраг Рајић представили су у среду, 19. октобра, у Плавом салону Покрајинске владе, резултате недавног студијског боравка у Баден-Виртембергу у Немачкој. Пут који је организовао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство у сарадњи са Канцеларијом за пољопривреду немачке савезне државе Баден-Виртемберг, реализован је прошлог месеца а поред представника Секретаријата, у њему су учествовали наставници и ученици средњих школа пољопривредног образовног профила са простора АП Војводине.

Укупно 19 ученика из 16 школа, праћено професорима, имало је прилику да се кроз директан и активан контакт упозна са низом образовних, струковних и производо-прерађивачких институција у једној од најразвијенијих регија како у Немачкој, тако и у Европи.

Током студијског боравка, учесници из Војводине обишли су Пољопривредни школски центар у Купферцелу, где су у непосредној комуникацији сазнали више о образовном систему који се тиче пољопривредне струке, а затим посетили и компанију „Џон Дир“ у Мајнхајму, гиганта на пољу производње пољопривредних машина. Поред тога, учесници су имали састанке у административним центрима Баден-Виртемберга, у седишту Штутгартског округа и у парламенту те немачке покрајине. Студијски боравак у Немачкој чиниле су и посете бројним пољопривредним газдинствима: фармама говеда и свиња, као и присутвовање презентацијама о производњи сира и грожђа.

На данашњој презентацији изнете су оцене и утисци о свим реализованим посетама током боравка и изнети закључци о даљем унапређењу сарадње између Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство са једне, и Канцеларије за пољопривреду немачке савезне државе Баден-Виртемберг са друге стране. Закључено је да простора за сарадњу има, као и то да је један од планова да се следеће године реализује узвратна посета током које би ученици пољопривредних школа из Баден-Виртемберга посетили АП Војводину и наставили размену знања и идеја.
 
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'