Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Подршка Покрајине за подизање и опремање пластеника

30.11.2016

Подршка Покрајине за подизање и опремање пластеника

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 44 уговора пољопривредницима из Војводине који су добили бесповратна средства за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору. Укупна вредност додељених уговора је 20 милиона динара, од чега из покрајинског будзета обезбеђено близу 10 милиона динара. Реализацијом тих инвестиција у покрајини ће под пластеницима бити још 47.981 квадратних метара.

Према речима секретара Радојевића у 2016. години је у подизање и опремање пластеника уложен 51 милион динара, а средства је добило 176 пољопривредника. То улагање је омогућило да под пластеницима буде 213.002 квадратних метара.

„И у 2017. години ћемо сигурно наставити са подршком за подизање и опремање пластеника, јер је реч о мери која доприноси интензивнијем начину пољопривредне производње“, рекао је секретар Радојевић. Он је додао да у Војводини постоји традиција бављења повртарством, те да су поред подршке за подизање и опремање пластеника, нашим пољопривредницима на располагању и бесповратна средства за набавку система за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара и њихово опремање.

Ресорни секретар је још једном поновио да су мере Покрајинског секретаријата за пољопривреду усклађене са конкурсима Покрајинског фонда за развој пољопривреде, што регистрованим пољопривредним газдинствима у Војводини обезбеђује пуну и праву подршку.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'