Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За одгајивачке програме и контролу плодности земљишта 70 милиона динара

13.12.2016 | ВИДЕО

За одгајивачке програме и контролу плодности земљишта 70 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас уговоре корисницима који су добили средства за спровођење мера одгајивачког програма у говедарству, свињарству, овчарству и козарству, те у живинарству, код копитара и у пчеларству. За ту намену издвојено је 60 милиона динара, а одобрене су 184 поднете пријаве.

Према речима секретара Радојевића око 46,5 милиона динара опредељено је локалним одгајивачким организацијама, око 5 милиона динара добио је Пољопривредни факултет као главна одгајивачка организација, док су преостала средства добиле регионалне одгајивачке организације, то јест пољопривредне саветодавне службе.

„Мера одгајивачког програма значајна је за подизање сточног фонда на територији Војводине. Уверен сам да фармери препознају суштину ове мере, односно да желимо да им, у финансијском смислу, омогућимо лакше спровођење квалитетног одгајивачког програма“, рекао је Радојевић и додао да је првобитно за ту намену било издвојено 40 милиона динара, те да је ребалансом покрајинског будзета нова Покрајинска влада обезбедила додатних 20 милиона динара.

Секретар Радојевић уручио је данас уговоре и пољопривредним саветодавним службама у Војводини за спровођење мера контроле плодности земљишта. Средства у укупном износу од 10 милиона динара добило је 12 пољопривредних саветодавних служби, а биће урађено око 5.400 узорака, те спроведена анализа макро и микро елемената.

„Циљ ове мере јесте подизање нивоа квалитета биљне производње, уштеда на минералним ђубривима, као и очување плодности ораница“, рекао је Радојевић и напоменуо да за ову меру прошле године нису била издвојена средства.

Када су у питању мере подршке у 2017, ресорни секретар је рекао да ће будзет за пољопривреду бити већи за око 500 милиона динара, те да ће та средства бити усмерена ка регистрованим пољопривредним газдинствима.

„Најбитније за пољопривреднике у Војводине, јесте то да ће у предстојећој будзетској години 1,3 милијарде динара, односно око 70 одсто више средстава него у 2016, бити опредељено директно регистрованим пољопривредним газдинствима као бесповратна средства по разним конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду“, рекао је секретар Радојевић.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'