Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За пољопривреду у Војводини 8 милијарди динара

16.12.2016 | ВИДЕО

За пољопривреду у Војводини 8 милијарди динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, уручио је данас уговоре у вредности од око 290 милиона динара представницима локалних самоуправа у Војводини које су добиле бесповратна средства за изградњу и реконструкцију водних објеката и канализационе мреже.

Председник Мировић је овом приликом указао на значај улагања у пољопривреду кроз заједничко деловање са локалним самоуправама, као и у системе и подсистеме који су у функцији пољопривреде, а тичу се, нарочито, управљања водама.

Он је најавио да ће будзет за пољопривреду у Војводини за 2017. годину бити 8 милијарди динара, што је значајно веће улагање него ранијих година.

„То показује да смо способни да истовремено обезбедимо више средства за пољопривреду у целој Војводини, да кроз анализу свих расходних ставки будзета уштедимо довољно средстава и да их усмеримо за оне намене које се тичу развојних елемената наше Покрајине, јер смо економски развој дефинисали као наш главни приоритет“, рекао је председник Мировић.

Мировић је истакао да су у будзету за 2017, за интегрално управљање водама предвиђене 4,5 милијарде динара, што је 11 одсто више него у овогодишњем будзету. За шумарство и ловство предвиђен је 271,6 милион динара, то јест 14 одсто више него ове године. Чак двоструко више средства у односу на основни будзет у 2016, намењено је за подстицаје пољопривреди и руралном развоју, те је за ту намену опредељено 632 милиона динара. Додао је и да је за уређење, коришћење и управљање пољопривредним земљиштем предвиђено 2,48 милијарди динара.

Председник Покрајинске владе је казао да ће више улагања бити и у свим другим елементима вођења развојне политике у другим покрајинским секретаријатима.

„На нама је да правилном употребом средства и сарадњом са локалним самоуправама, оправдамо заједничку политику и план да са више средства урадимо више за Војводину“, рекао је Мировић.

Секретар Радојевић је рекао да је интересовање локалних самоуправа за средства за изградњу и реконструкцију водних објеката и канализационе мреже, било велико, о чему говори податак да ј на конкурс пристигло 75 пријава у вредности од милијарду динара.

На конкурсу је одобрено 13 пријава, у вредности 148 милиона динара за водне објекте у јавној својини, док је за канализационе мреже средства у укупном износу од 141 милион динара добило 14 локалних самоуправа.

Радојевић је истакао ће поред средства за реконструкцију водних објеката и канализационе мреже, локалне самоуправе у 2017. години моћи да конкуришу и за средства за радове на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта, за покретање нових и за реализацију започетих поступака комасације, те за уређење атарских путева и отресишта, пошумљавање, уклањање дивљих депонија са државног земљишта и опремање пољочуварских служби.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'