Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Студијска посета немачкој покрајини Баден-Виртемберг

09.02.2017

Студијска посета немачкој покрајини Баден-Виртемберг

Делегација Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, на челу са покрајинским секретаром мр Вуком Радојевићем, налази се у тродневној студијској посети Баден- Виртембергу, Савезна Република Немачка.

Другог дана посете, делегација Секретаријата је имала низ састанака. Уприличен је пријем у седишту Штутгартског округа, најзначајнијег дела савезне државе Баден - Виртемберг, која је и сама једна од најразвијенијих регија не само у СР Немачкој, него и у Европској унији. Том приликом, делегацији Секретаријата обратили су се председник Владе Штутгартског округа Волфганг Рајмер и директор Канцеларије за пољопривреду и рурални развој др Курт Мецгер.

Након поздравних говора домаћина и презентације рада саветодавних служби Баден - Виртемберга, као и пољопривредних одлика и потенцијала регије, одржан је радни састанак, на коме су разматрани модалитети унапређења сарадње у области пољопривреде између АП Војводине и Баден - Виртемберга, као и примена ефикаснијих метода у циљу бољег коришћења потенцијала, који за циљ имају формирање заједничких пројеката размене знања, искустава и поспешивања привредних веза између две регије.

У наставку програма, делегација Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство ће посетити Парламент савезне државе Баден - Виртемберг, где ће бити уприличени састанци са посланицима и председником Парламентарног одбора за пољопривреду Баден – Виртемберга. Такође, чланови делегације ће присуствовати делу седнице Парламента савезне државе Баден - Виртемберг.

Поред представника Покрајинског секретаријата за пољопривреду, део делегације су и представници Покрајинског фонда за развој пољопривреде, Задружног савеза Војводине, пољопривредних станица и пољопривредних стручних служби из Новог Сада, Сремске Митровице, Врбаса и Панчева.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'