Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Наставак студијске посете немачкој покрајини Баден-Виртемберг

10.02.2017

Наставак студијске посете немачкој покрајини Баден-Виртемберг

У наставку посете Штутгарту, делегација Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, коју предводи покрајински секретар мр Вук В. Радојевић, присуствовала је делу седнице парламента савезне државе Баден Виртемберг. Током седнице, заменик председника парламента Вилфрид Кленк поздравио је делегацију Секретаријата истакавши значај партнерства између две регије, што је наишло на буран аплауз присутних посланика. 

Након посете седници, уприличен је и радни састанак, током ког су представници Секретаријата разговарали са председником парламентарног одбора за пољопривреду, као и представницима различитих политичких фракција. 

Закључено је да Баден – Виртемберг и Војводина деле велики број заједничких одлика, како простора за проширење сарадње има, те да ће се у наредном периоду заједнички радити на њеном унапређењу. Подвучен је и значај овакве врсте међурегионалне сарадње на путу европских интеграција Републике Србије. 

Поред чланова Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, делегацију чине још и представници Фонда за развој пољопривреде Војводине, Задружног савеза Војводине и пољопривредних стручних служби из Новог Сада, Панчева, Сремске Митровице и Врбаса. 
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'